UKENS OPPFINNELSE: Konglekatapult

Du trenger følgende:

1 stk solid treplanke
1 stk avskrudd stolbein
1 stk rektangulært sagblad av finsag
1 stk åpen elektrisk koblingsboks
1 stk fjær fra parkeringsbrems på barnevogn
1 stk veivakselarm fra elektrisk stikksag
1 stk fjærbelastet brakett til opphenging av speil
5 stk treskruer
6 stk spiker
2 stk metallskruer m/skiver og mutter
2 stk tynne trepinner
1 stk metallring
1 stk flatt metallbeslag med hull
100 små furukongler

Utstyr: Kraftig hammer (hickory), elektrisk stikksag, metallbor, drill, bits, avbiter, knipetang, skrutvinge, vekt.ARBEIDSBESKRIVELSE:
Drill hull i treplanken med et 3 millimeters høyhastighets bor, så du får stikksagen på plass, og sag akkurat langt nok til at du har en slisse å tre det avskrudde sagbladet gjennom.
Drill (husk å skifte til metallbor) eller bank hull (vanskelig, fordi det er hardt metall) øverst i sagbladet, så du kan feste katapultens kurv her.
Bøy sagbladet i skrutvinge, og klem det fast på baksiden av planken, der du hamrer det flatt. Sikre bakenden med beslag.

Skru speilbeslaget ned i planken, akkurat der hvor enden av sagbladet bøyes ned. Justér avstanden slik at det henger såvidt fast under beslaget når fjærbelastningen står i senter.
Lag en slepekanal av trepinnene, slå disse nedi med spiker / fest med skruer / lim fast. Hekt veivakselen på speilbeslaget, legg den nedi kanalen og sikre denne med en skrue midt i slepekanalen. Montér fjæren på akselen igjen, og bor til slutt hull i metallringen, slik at fjæren kan festes i denne. Nå har du en lang utløsermekanisme.

Til slutt fester du katapultsetet, den lille boksen der konglene legges. Justér veggenes høyde i boksen med avbiter mht til utkastvinkel. Spikre fast bordben under katapult i front for å konsolidere vinkel. Her må du bare prøve deg frem.

Og dermed: Ferdig. Ut og terrorisér nabolaget ditt med kongler.


Kommentarer

Populære innlegg